onsdag 4 januari 2012

Vad händer år 2012?

Jag har inte tänkt spå om vad som händer under år 2012. Utan enbart tipsa lite om vad som är på gång och vilka kalendarium på nätet som är bra att veta om, framför allt gällande VA och kanske framför allt avloppsvattenhantering.

Svenskt Vatten har ju naturligtvis ett eget kalendarium, som innehåller tidpunkter för deras kurser, events och seminarium. I detta kalendarium highlightar jag VA-mässan i Göteborg 18-20 september. Även Cirkulation.com har ett kalendarium, som tyvärr ännu inte är uppdaterad för det nya året. Dock hittar man på sidan att årets nationella Vatten, Avlopp och Kretsloppskonferens är i Uppsala 22-23 mars. Föreningen Vatten har en lista på sina arrangemang på sin hemsida.

Även International Water Association (IWA) har naturligtvis ett kalendarium för deras events för året. Det kan också vara bra att titta på nästkommande års kalender (2013) där nya events droppar in efterhand. I maj 2013 är det dags för en IWA-konferens i Sverige igen, 1st International IWA Conference on Holistic Sludge Management. Deadline för submittering av abstracts är dock som allt som oftast väldigt tidigt, 1 april 2012. IWA har också en sida över andra events som IWA deltar vid. Tidningen Water 21 har också ett kalendarium över events. I USA anordnas som vanligt WEFTEC och i Tyskland IFAT.

Kursen Advanced Course Environmental Technology på Delft University i Nederländerna som är fokuserad på avloppsvattenrening kommer att ges i år. Själv gick jag den år 2008. Mycket bra kurs!

Sen får vi ju inte glömma bort att OS är i London och att herrfotbolls-EM avgörs i Polen och Ukraina!

Har ni fler tips på andra events? 

1 kommentar:

  1. Svenskt Vatten fyller 50 år i år! http://www.svensktvatten.se/Om-Svenskt-Vatten/Om-oss/Arsmote-2012/

    SvaraRadera